MMASerbia
0

January 28, 2012, 08:28:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dragi drugari, pred Vama je novi MMA Serbia forum.

Pages: [1] 2 3 ... 7
  Print  
Author Topic: Majstor kao MMA trener  (Read 8541 times)
Rados_kg_kick_box
Administrator
Veteran

Miodrag Petkovic Pele

rados_kg@dsshooto.com
View Profile Email
on: February 07, 2008, 06:49:57 PM

Zanima me koliko bi Ljuba Vracarevi kao aikido strucnjak ili neki ninjutsu majstor pomogli pri MMA treningu tj. eto da uzmem kao primer Ljuba Vracarevic kao izuzetan poznavalac aikido i neki vrhunski MMA klub, koliko bi on mogao da pomogne pri treningu i spremanju boraca i u cemu bi najvise mogao da pomogne

Malo je glupo ovo ali mene je zanimalo pa da pitam
Last Edit: February 07, 2008, 07:16:51 PM by sintagma Logged

1.Miodrag Petkovic Pele je najbolji MMA borac na svetu!
-W,A,A,T Silva/Minotaur/Arona/Shogun/Rampage/Belfort/Filho/Jacare/Manhoef/JZ/Kharitonov/ Soko/Professor X/Babene/Alves/Daley/Jan/Jair/Bennett/Alvarez/Mamed/Shlemenko/Landy
djoni1980
Veteran

View Profile
Reply #1 on: February 07, 2008, 07:00:27 PM

a šta znači ovo majsot u naslovu? jel to nešto kao majstor?  Cheesy

Svašta sam pročitao na forumima, al ovo je najgluplji post ikad:
"Mislim da je Mirka nokautirao pod više od Schaubovog udarca. Al strašno je izgledalo."
(neimenovani forumaš na PFS forumu posle Mirkovog poraza od Brendana Schauba)
Mauricio
Moderator Ostalih sportova
Veteran

View Profile
Reply #2 on: February 07, 2008, 07:03:26 PM

Majstori , majstori !  Cheesy

Imperare sibi maximum imperium est !
sintagma
Junior

View Profile
Reply #3 on: February 07, 2008, 07:15:14 PM

Zanima me koliko bi Ljuba Vracarevi kao aikido strucnjak ili neki ninjutsu majstor pomogli pri MMA treningu tj. eto da uzmem kao primer Ljuba Vracarevic kao izuzetan poznavalac aikido i neki vrhunski MMA klub, koliko bi on mogao da pomogne pri treningu i spremanju boraca i u cemu bi najvise mogao da pomogne

Malo je glupo ovo ali mene je zanimalo pa da pitam

Majstori aikidoa bi jedino mogli borcu da pomognu da izboljša koordinaciju i da nauči eventualno neku novu polugu, ili ako mma borac ima probleme sa agresijom da se reši toga i da nauči kako da pobeti nekoga u kafani bez da mu slomi desetak kostiju ... a ninjutsu to bi bilo isto pitanje šta bi ubica ili snajperista mogao da nauči mma borca, nindže se nikad nisu spremale za borbu jedan na jedan ... jedino ako hoće da nauči kako da prošvercuje oružje u kavez pa s tim da dobije borbu  Grin

ps. izmenio sam ti naslov ako sam pogrešio onda mi kaži da vratim
Last Edit: February 07, 2008, 07:17:25 PM by sintagma Logged
sleepy
Administrator
Veteran

View Profile
Reply #4 on: February 07, 2008, 07:57:24 PM

nikako

aikido u MMA borilistu nista ne moze da doprinese borcu...kretanje koje aikidoke imaju...pa ne vidim da je ista bolje od MMA boraca...a novih poluga ne mogu da ih nauce...posto aikido poluge ne mogu da prodju u MMA borilistu

ninja...paaaaa...isto kao i aikidoka...ninjitsu kretanje je smrt u MMA...gadjanje u vitalne tacke...pa ne ide to bas na pokretnom protivniku koji zna sta radi...cupanje kose i vadjenje ociju nije dozvoljeno...

jedini majstori koji mogu nesto da pokazu MMA borcima su majstori BJJ, judo i sambo

um caruje dok snaga ne popizdi
Murilo Bustamante
Pionir
**

View Profile
Reply #5 on: February 07, 2008, 11:10:02 PM

Pomalo sam strucan za aikido pa cu reca da takav trening za MMA borca nebi  bio potreban. I ne bi mnogo pomogao. Aikido je namenjen obicnim ljudima na ne borcima.
Gnjec...pardon sleepy, nije tacno da poluge koje se koriste u aikidou se ne koriste u MMA borilistu. Kimura = ude garami (sankjo), Amerikana= ude garami. (yonkjo), Arm bar=Djudji gatame(Hidji kime osae)... ima jos. Samo akcenat u aikidou je na stojecim varijantama ovih tehnika, ali se one rade i u parteru. Aikido koji ja radim je pod velikim uticajem Dzudooa i Sumoa.
A tehnike kao: kote gaeshi, nikjo, sankjo (# Small joint manipulation.)... su zabranjene u MMA (valjda su previse opasne  Cheesy).
Ne zaboravite Aikido je nastao iz Jiu Jitsu.

A da , Ljuba Vracarevic nije kompetentan da govori o aikidou.  Da ne sirim temu ali Gnj...sleepu zna.

Nije bitno odakle dolazi pravo znanje,važno je da se ono usvaja I prenosi dalje.Kad jednom spoznaš istinu više te ništa drugo ne interesuje.
Boba_N_S
Administrator
Veteran

Thai boks

bobann@sbb.co.yu
View Profile Email
Reply #6 on: February 08, 2008, 01:25:51 AM

WTF ?!?

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.
Murilo Bustamante
Pionir
**

View Profile
Reply #7 on: February 08, 2008, 01:54:34 AM

Moj ucitelj je ovaj sto asistira sensei Ikedi, Michele Quaranta sensei.

http://www.youtube.com/watch?v=85Jxmles0Hk

Nije bitno odakle dolazi pravo znanje,važno je da se ono usvaja I prenosi dalje.Kad jednom spoznaš istinu više te ništa drugo ne interesuje.
sleepy
Administrator
Veteran

View Profile
Reply #8 on: February 09, 2008, 11:55:22 AM

Murilo

ok...jeste da kazes da je aikido namenjen obicnom coveku...ali i danasnje vreme zahteva mnogo vise agresije u samoodbrani tako da mislim da neka konverzija MMA za samoodbranu je najbolja stvar

nazad na temu...

ok...normalno da poluge koje se mogu naci u BJJ se nalaze i u drugim vestinama...stare su i nisu magija...vec su vrlo prakticne...ali kao sto se vidi u MMA parterne poluge su bolje nego stojece varijante (lakse se dolazi do poluge i teze se bezi od nje)

sto se tice small joint manipulation...pa sad...zabranjeno je lomljenje prstiju...sto je i normalno...ostalo ne vidim da je zabranjeno...samo je tesko doci do tih poluga u MMA (osim meni posto sam ja kesa za parter Smiley )

a ovaj video sto si postavio...pa to je najobicnije pozicioniranje u parteru...cak vise mislim da je to judo pozicioniranje nego grapling

Murilo Bustamante
Pionir
**

View Profile
Reply #9 on: February 10, 2008, 11:14:26 PM

Uglavnom moguda se slozim sa tvojim razmisljanjem. Samo da budem jasan. Aikiod nije ono sto vecina vas misli/ Vi vidite samo tehnike bacanja i kontrole i onda ih poredite sa drugim vestinama koje u svom sistemu treninga imaju slobodnu borbu. Aikido nema u svom sistemu treninga slobodnu borbu.
Aikido nije samo sistem samoodbrane, jedan od delova aikioda je i samoodbrana. I efikasna je u meri u kojoj sam ja tehnicki uvezban i psihicki stabilan. Jednom u zivotu sam bio u prilici da se branim i uspesno sam se odbranio koristeci Sankyo, meni je to dovoljno jer nema nameru da ponovo dolazim u iskusenje da probam..Fizicki trening u aikidou ima za cilj da razvije duhovne potencijale coveka. Ovo nije nista cudno jer se zna jos od stare grcke" U zdravom telu zdrav duh".
Kazes
mislim da neka konverzija MMA za samoodbranu je najbolja stvar
. Ako mislis goloruka samoodbrana od golorukog napadaca, ajde da kazem da si mozda upravu. Ali kako ces se odbraniti od sebe u MMA? Citajuci tvoje postove vidim da si sebe povredjivao mnogo teze nego sto bi te neko na ulici povredio. Ako je tvij cilj da budes efikasan u samoodbrani a da to nikada ne primenis ili mozda retko kada, a sa druge strane da kroz trening za to upropastis svoje zdravlje... Huh?  razumem ljude koji rade MMA zbog para...ali o vo sto ti radis me brine.
Voleo bih da znam zasto treniras MMA? Ne zelim da nikoga uvredim ovde. J a isto kao i svi vi volim MMA. Cak i probam vecinu stvari koje vidim. Ali...cirkus je lepo mesto za posete mada nebih voleo da zivim tamo.
sto se tice small joint manipulation...pa sad...zabranjeno je lomljenje prstiju...sto je i normalno...ostalo ne vidim da je zabranjeno..
A kada sednes nekome na grudi i udaras ga pesnicama dok on lezi krvav to je normalno Grin ?
Ako je tvoj cilj da budes efikasan u samo odbrani onda je mozda MMA najbolja varijanta. Uzivaj. Ali moji cilj nije to.
Nadam se da mi niko nece zameriti na razmisljanjima koja sam podelio sa vama.SAmo pokusavam da objasnom razliku izmedju MMA i Aikidoa odnosno Budoa.

sleepy
Administrator
Veteran

View Profile
Reply #10 on: February 14, 2008, 11:48:56 AM

ok...ne idemo sad pricu o realnosti aikidoa Cheesy

a to sto sam se ja ispovredjivao...pa najmanje sam se povredjivao na MMA Cheesy al opet...tako mi je sudjeno...da sam trenirao karling okliznuo bih se na ledu i sjebo..

MMA treniram zato sto ga smatram ultimativnim borenjem...sve najbolje sto postoji moze se naci u MMA

e sada...zasto sam rekao da je lomljenje prstiju zabranjeno...zato sto lako moze doci do ozbiljnog loma...i lako bi se vadilo iz dosta poluga...

e sada...to sto neko uzme full mount i udara drugog..obojica su trenirani profesionalci i spremni na to...isto kao da si me pitao dal je normalno da 2 boxera udju u ring i prime tonu udaraca u glavu..nekima jeste drugima nije Cheesy

Budo
Petlić
*

View Profile
Reply #11 on: June 26, 2008, 12:13:49 AM

[.SAmo pokusavam da objasnom razliku izmedju MMA i Aikidoa odnosno Budoa.
[/quote]

Pa ne bih ogranicio Budo na Aikido, Budo nije vestina nego nacin zivota i verovanja,tako reci put rata,npr ako je potrebno,da bih pobedio tebe, da dubim na trepavicama,krecem odmah.Karate,Aikido,Judo su vremenom ogranicili svoje praktikovanje na specificnost utemeljenog puta tih vestina, Karate=udarci,Aikido=stojeca odbrana,poluge,Judo=bacanja, cak i MMA je poceo da se donekle ogranicava na BJJ,Kik-box ili MT+G`n`P.
Budo=lukavstina,treniranje(vojno,sportsko),osecaj za pretnju....
Po meni najbolji poznati budoka je Bas Ruten.

zivi u miru,spremaj se za rat.
shootermma
Kadet

View Profile WWW
Reply #12 on: June 26, 2008, 12:29:50 AM

Nevezano za sve prethodne postove

Najbolje kako neki Majstor moze da pomogne MMA treningu je:
Da se nepojavljuje na treningu!!!
I tako ce pomoci svima, a najvise borcima!

Bez zadnje namere, kakve  veze ima ovaj snimak sa aikidoom?
http://nl.youtube.com/watch?v=85Jxmles0Hk
Mada podrzavam svaki oblik otvorenosti.
Dali se u aikidou poceo izucavati ova vrsta partera, posto vidim da se na snimku radi BJJ?

“The nation that makes a great distinction between its scholars and its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting done by fools,”

- so said Sparta’s King Leonides
Boba_N_S
Administrator
Veteran

Thai boks

bobann@sbb.co.yu
View Profile Email
Reply #13 on: June 26, 2008, 12:31:37 AM

Majstor uvek može pomoći na treningu, ali zavisi koji ... majstor za palačinke ne može nikako. ali neko da popravi nešto u sali na primer ... farbar da okreči nešto je kod nas uvek dobrodošao

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.
Boba_N_S
Administrator
Veteran

Thai boks

bobann@sbb.co.yu
View Profile Email
Reply #14 on: June 26, 2008, 12:32:58 AM

Sereš Huh? Sad sam tek odgledao snimak ... jebote što parter izgleda dobro kad se radi u ovim suknjama ili šta su već ... po hitno da se to ubaci u regularnu uniformu za grapling Smiley

Pages: [1] 2 3 ... 7
  Print  

Jump to:  

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS
Back To Top